Què és / Qué es / About

El Kinomichi, mètode Noro creat a París en 1979 per Masamichi Noro, és un art d’origen japonès en la tradició del Budō (mètode d’educació provinent d’un art martial). Aquesta disciplina esportiva no competitiva a orientació pacífica s’adreça a tots i és reconeguda pel ministeri dels Esports a França.

El Kinomichi privilegia la pràctica dinàmica com en l’Aïkido de la qual emergeix. Els nocions de Ki (energia) Shin (cor) Do (via) són els fonaments de l’art. La pràctica pot fer-se sol(a), en parella o amb diversos companys; és possible d’utilitzar entre d’altres eines de treball el jo (bastó de fusta japonés) i el bokken (espasa de fusta). El Kinomichi integra les nocions d’espiral, de contacte, d’unió i d’harmonia a través de les tècniques i de les formes de contacte o aproximació. La progressió es fa per iniciacions, des de la 1 a la 7 sobre bases fonamentals de 6 moviments i de les aplicacions amb el jo (jo-dori), bokken (bokken-dori), entre d’altres.

Actualment la KIIA (Kinomichi International Instructors Association) és el seu màxim òrgan de govern. La KIIA forma part a la seua vegada de la FFAAA (Federació Francesa d’Aikido Aikibudo i disciplines Afins).

l’Associació d’Amics del Kinomichi de València (AVAK) és l’órgan de govern del Kinomichi a València i en aquesta pàgina trobareu informació sobre on i quan practicar regularment i altres informacions pràctiques com els cursos de cap de setmana o a l’estranger.

 

Qué es

El Kinomichi, método Noro creado en París en 1979 por Masamichi Noro, es un arte de origen japonés en la tradición del Budō (método de educación proveniente de un arte marcial). Esta disciplina deportiva no competitiva de orientación pacífica se dirige a todos y es reconocida por el ministerio de los Deportes en Francia.

El Kinomichi privilegia la práctica dinámica cómo en la Aïkido de la cual emerge. Los nociones de Ki (energía) Shin (corazón) Do (vía) son los fundamentos del arte. La práctica puede hacerse solo(a), en pareja o con varios compañeros; es posible  utilizar entre otras herramientas de trabajo el jo (bastón de madera japonés) y el bokken (espada de madera). El Kinomichi integra las nociones de espiral, de contacto, de unión y de armonía a través de las técnicas y de las formas de contacto o aproximación. La progresión se hace por iniciaciones, desde la 1 a la 7 sobre bases fundamentales de 6 movimientos y de las aplicaciones con el jo (jo-dori), bokken (bokken-dori), entre otras.

Actualmente la KIIA (Kinomichi International Instructores Association) es su máximo órgano de gobierno. La KIIA forma parte a su vez de la FFAAA (Federación Francesa de Aikido Aikibudo y disciplinas Afines).

la Asociación de Amigos del Kinomichi de Valencia (AVAK) es el órgano de gobierno del Kinomichi en Valencia y en esta página encontraréis información sobre donde y cuando practicar regularmente y otras informaciones prácticas como los cursos de fin de semana o en el extranjero.

 

About

The Noro method of Kinomichi was created by Masamichi Noro in Paris,1979. Kinomichi is an art of Japanese origin in the tradition of Budo (martial art philosophy/education). This non-competitive athletic discipline based on non-violence can be practiced by everyone and is officially recognized by the Ministry of Sport in France.

Kinomichi favors a dynamic practice, similar to its origins in Aikido. The ideas of Ki (energy), Shin (heart) and Do (way) are the foundations of this art. Practice can be done alone, with one, or several partners. Techniques with the jo (short staff) and bokken (wooden sword) are also taught. Kinomichi integrates concepts of spiral, contact, union and harmony through techniques and manners of approach and contact. The progressions include initiations 1-7 and are based on the six fundamental movements and applications with the jo (jo-dori), bokken (bokken-dori), among others.

The KIIA (Kinomichi Internationl Instructors Association) is currently the head governing body. KIIA forms part of FFAAA (French Federation of Aikido Aikibudo and similar disciplines).

The Association of Friends of Kinomichi of Valencia (AVAK) is the governing body of Kinomichi in Valencia. You can find information on when and where you can practice regurarly as well as other useful information about weekend courses and practice abroad.

Kinomichi – Wikipedia

 

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s